Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :23 August 2019:08:37:26 AM

The First woman Chairperson of UPSC?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » The First In India

Answer:

Rohit Rajput
Rose Millian Bathew.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:08:38:11 AM


Question 2. Asked on :23 August 2019:08:36:35 AM

The First actress to be nominated to the Rajya Sabha?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » The First In India

Answer:

Rohit Rajput
Nargis Dutt.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:08:39:01 AM


Question 3. Asked on :23 August 2019:08:35:27 AM

The First woman to complete century in World Cup Cricket?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » The First In India

Answer:

Rohit Rajput
Thirush Kamini.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:08:39:32 AM


Question 4. Asked on :23 August 2019:08:34:49 AM

The First woman to get Bharat Ratna?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » The First In India

Answer:

Akki chauhan

 Mother teresa.

-Answered by Akki chauhan On 23 August 2019:08:37:17 AM


Question 5. Asked on :23 August 2019:08:33:59 AM

The First woman to win the Jnanpith Award?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » The First In India

Answer:

Rohit Rajput
Asha Poorna Devi.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:08:40:15 AM


Question 6. Asked on :23 August 2019:08:33:18 AM

The First woman IAS Officer?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » The First In India

Answer:

Rohit Rajput
Anna Rajam George.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:08:41:13 AM


Question 7. Asked on :23 August 2019:08:32:34 AM

The First woman to reach Antarctica?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » The First In India

Answer:

Rohit Rajput
Meher Moos.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:08:41:56 AM


Question 8. Asked on :23 August 2019:08:31:26 AM

The First Woman Speaker of Lok Sabha?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » The First In India

Answer:

Rohit Rajput
Meira Kumar.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:08:42:35 AM


Question 9. Asked on :23 August 2019:08:12:22 AM

The First Indian to get through ICS?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » The First In India

Answer:

Rohit Rajput
Satyendra Nath Tagore.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:08:13:30 AM


Question 10. Asked on :23 August 2019:08:11:36 AM

The First Indian to get Noble prize in Economics?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » The First In India

Answer:

Rohit Rajput
Dr. Har Govind Khorana. 

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:08:14:07 AM


Question 11. Asked on :23 August 2019:08:10:40 AM

The First Indian to get Noble prize in Literature?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » The First In India

Answer:

Rohit Rajput
Rabindranath Tagore.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:08:15:00 AM


Question 12. Asked on :23 August 2019:08:08:57 AM

The First Indian to get Noble Prize in Physics?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » The First In India

Answer:

Rohit Rajput
CV Raman. (1930)

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:08:15:45 AM


Question 13. Asked on :23 August 2019:08:07:02 AM

The First Field Marshal of India?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » The First In India

Answer:

Rohit Rajput
General SHFJ Manekshaw.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:08:16:24 AM


Question 14. Asked on :23 August 2019:08:06:09 AM

The First Commander-in-Chief of free India?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » The First In India

Answer:

Rohit Rajput
General KM Kariappa.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:08:17:50 AM


Question 15. Asked on :23 August 2019:08:04:19 AM

The First and Last Indian Governor-General of free India?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » The First In India

Answer:

Rohit Rajput
C Rajgopalachari.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:08:18:26 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link