Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :19 March 2020:01:58:05 PM

Why was the inland Emigrate Act of 1859 troublesome for plantation worker?

-Added by Khushi Chauhan History » The Rise Of Nationalism In Europe

Answer:

Master Mind

The inland Emigrate Act of 1859 troublesome for plantation worker because: 

(1) For Plantation workers in Assam freedom means the right to move freely in and out of the confined space in which they were enclosed and it meant retaining a link with the village from which they had come

(2) Under the Inland Emigration Act of 1859, plantation workers were not permitted to leave the tea gardens without permission, and in fact, they were rarely given such permission.

(3) When they heard of Non – cooperation movement, thousands of workers defied the authorities, left the plantations, and headed home.

(4) They believed that Gandhi Raj was coming and everyone would be given land in their own villages. They never reached home as they were stranded on the way by a railway and steamer strike, and were caught by the police and brutally beaten up

(5) They interpreted the term Swaraj in their own ways, imagining it to be a time when all sufferings and troubles would be over.

(6) Thus, the plantation workers too had their own understanding of Gandhiji’s notion of Swaraj

-Answered by Master Mind On 22 March 2020:09:26:38 PM


Question 2. Asked on :16 September 2019:12:47:54 PM

 Who was frederic sorrieu ?

-Added by Himanshi Verma Hindi » The Rise Of Nationalism In Europe

Answer:

priyanshu kumar
Frederic Sorrieu was a French artist who in 1848 prepared a series of four prints visualizing his dream of a world made up of 'Democratic and Social Republics'.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:01:20:39 PM


Question 3. Asked on :13 September 2019:07:10:45 PM

 Who was responsible for Jallianwala Bagh massacre?

-Added by Himanshi Verma History » The Rise Of Nationalism In Europe

Answer:

Shruti Srivastva

 general dyer.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 September 2020:06:07:06 PM


Question 4. Asked on :13 September 2019:07:07:53 PM

 Who was proclaimed the king of united Italy in 1861?

-Added by Himanshi Verma History » The Rise Of Nationalism In Europe

Answer:

priyanshu kumar
"King Victor Emmanuel II" of "Sardinia" was proclaimed "King of United Italy" in 1861.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:34:27 PM


Question 5. Asked on :13 September 2019:05:38:18 PM

 Which factors were responsible for the rise of nationalism in Europe?

-Added by Himanshi Verma History » The Rise Of Nationalism In Europe

Answer:

priyanshu kumar

 Influence of Europe

1. Rise of nation states.

2. Encouragement to democratic principles.

3. Stress on social political and economic equality.

4. Demand of human rights  by other nation.

5. Revolutionary reactions by absolute monarchy.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:38:04 PM


Question 6. Asked on :13 September 2019:05:33:53 PM

 Describe the process of unification of Germany?

-Added by Himanshi Verma History » The Rise Of Nationalism In Europe

Answer:

priyanshu kumar

1. In the beginning William I was the ruler of Prussia.

2. Bismarck created the background for unification of Germany.

3. Vienna Congress 

4.Frankfurt parliament

5. Three wars over 7 years with Austria Denmark and France.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:38:16 PM


Question 7. Asked on :13 September 2019:05:32:16 PM

 What was the allegory of German states?

-Added by Himanshi Verma History » The Rise Of Nationalism In Europe

Answer:

priyanshu kumar

 Germania Heroism.


-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:38:43 PM


Question 8. Asked on :13 September 2019:05:30:10 PM

 What is conservatism?

-Added by Himanshi Verma History » The Rise Of Nationalism In Europe

Answer:

priyanshu kumar
 A political philosphy that stressed the importance of tradition established institution and customs, and preferred gradual development to quick change.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:38:52 PM


Question 9. Asked on :13 September 2019:04:41:15 PM

 Which principle was propounded by Montesquieu?

-Added by Himanshi Verma History » The Rise Of Nationalism In Europe

Answer:

Shruti Srivastva
sepration of powers

-Answered by Shruti Srivastva On 23 September 2020:06:11:51 PM


Question 10. Asked on :13 September 2019:04:39:21 PM

 Who spearheaded the protestant movement in Ireland?

-Added by Himanshi Verma History » The Rise Of Nationalism In Europe

Answer:

Shruti Srivastva
Wol tone

-Answered by Shruti Srivastva On 23 September 2020:06:12:18 PM


Question 11. Asked on :13 September 2019:04:36:50 PM

 Who was Ernest Renan?

-Added by Himanshi Verma History » The Rise Of Nationalism In Europe

Answer:

Shruti Srivastva
French philosfer. 

-Answered by Shruti Srivastva On 23 September 2020:06:12:45 PM


Question 12. Asked on :13 September 2019:04:33:10 PM

 What is Romanticism?

-Added by Himanshi Verma History » The Rise Of Nationalism In Europe

Answer:

priyanshu kumar
 A cultural movement which sought to develop a particular form of nationalist sentiment is called romanticism.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:39:57 PM


Question 13. Asked on :10 September 2019:11:29:14 AM

 What was the main aim of the french revolutionaries?

-Added by Himanshi Verma History » The Rise Of Nationalism In Europe

Answer:

priyanshu kumar
The main aim of the French revolutionaries was to overthrow the monarchical rule and the 'Ancien regime' in France and the establishment of a republican government.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:24:11 PM


Question 14. Asked on :29 March 2019:04:58:45 PM

 Describe the process of unification of Italy?

-Added by Rohit rajput History » The Rise Of Nationalism In Europe

Answer:

Himanshi Verma

 Ans. 2 during 1830s. G. Mazzini decided  to make a programme to unite Italy and  formed a society young  Italy  After earlier  failures king victory Emmanuel II  took to unify the Italian status through war and he got the whole hearted support of  minister  Cavour made a tactful  alliance  with France and defeated Austrians forces in 1859. Now he was able to secure the support of Garibaldi. In 1860 Garibaldi led the famous expedition to south Italy and freed the states from Bourbon rulers in 1861 before the completion of unification victor Emanuel II was proclaimed the king of united Italy.

-Answered by Himanshi Verma On 29 March 2019:04:59:52 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link