Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Answer:

Shruti Srivastva

:- (i) The judge said that only fresh evidence would make him change his judgement.

(ii) I didn’t notice any serious difference of opinion among the debaters, although they differed from one another over small points.

(iii) It’s a fairly simple question to answer, but will you accept my answer as final?

(iv) It isn’t necessary that necessity should always be the mother of invention.

(v) Hermits are wise men. How they acquire their wisdom no one can tell.

(vi) The committee has decided to make Jagdish captain of the team. The decision is likely to please everyone.

(vii) Asking for forgiveness is as noble as willingness to forgive.

 

-Answered by Shruti Srivastva On 20 August 2020:05:54:50 PM


Answer:

Shruti Srivastva

                A

                 B

(i) wounded

severely injured

(ii) awoke

got up from sleep

(iii) forgive

Pardon

(iv) faithful

loyal

(v) pity

feel sorry for

(vi) beds

small patches of ground for plants

(vii) return

give back

-Answered by Shruti Srivastva On 20 August 2020:05:54:09 PM


Question 3. Asked on :20 August 2020:05:53:02 PM

What were the hermit’s answers to the three questions? Write each answer separately. Which answer do you like most, and why?

-Added by Shruti Srivastva English » Three Question

Answer:

Shruti Srivastva
Hermit said that there is only one time that is important and that time is ‘Now’. It is only one time when one has any power to act. The hermit Answered the second question by saying that the most necessary person is the person you are with at a particular moment

-Answered by Shruti Srivastva On 20 August 2020:05:53:24 PM


Question 4. Asked on :20 August 2020:05:52:29 PM

The king forgave the bearded man. What did he do to show his forgiveness?

-Added by Shruti Srivastva English » Three Question

Answer:

Shruti Srivastva

The king showed his forgiveness by sending his servants and his own doctor to look after him, and he promised to give back the wounded man his property.

-Answered by Shruti Srivastva On 20 August 2020:05:52:51 PM


Question 5. Asked on :20 August 2020:05:51:59 PM

) Why did he ask for the king’s forgiveness? 

-Added by Shruti Srivastva English » Three Question

Answer:

Shruti Srivastva

 He asked for king’s forgiveness as the king had saved his life. He came there for taking revenge from the king but instead the king helped him to get better.

-Answered by Shruti Srivastva On 20 August 2020:05:52:17 PM


Question 6. Asked on :20 August 2020:05:51:33 PM

Who was the bearded man? 

-Added by Shruti Srivastva English » Three Question

Answer:

Shruti Srivastva

Bearded man was the enemy of the king who swore to revenge him for seizing of his property and putting his brother to death.

-Answered by Shruti Srivastva On 20 August 2020:05:51:51 PM


Question 7. Asked on :20 August 2020:05:51:04 PM

How did the king and the hermit help the wounded man? 

-Added by Shruti Srivastva English » Three Question

Answer:

Shruti Srivastva

When the king and the hermit saw large wound on the man’s stomach, the king washed 

-Answered by Shruti Srivastva On 20 August 2020:05:51:26 PM


Question 8. Asked on :20 August 2020:05:50:21 PM

Did the wise men win the reward? If not, why not?

-Added by Shruti Srivastva English » Three Question

Answer:

Shruti Srivastva

No, the wise man didn’t win the reward because their answers were so different from each other and king was not satisfied with their answer.  

-Answered by Shruti Srivastva On 20 August 2020:05:50:49 PM


Question 9. Asked on :20 August 2020:05:49:53 PM

What suggestions were made in answer to the third question? 

-Added by Shruti Srivastva English » Three Question

Answer:

Shruti Srivastva

for the third question some people said was the most important business while there were other who believed it was fighting and then there were those who believed  religious worship should take the first place. 

-Answered by Shruti Srivastva On 20 August 2020:05:50:14 PM


Question 10. Asked on :20 August 2020:05:49:17 PM

In answer to the second question, whose advice did the people say would be important to the king? 

-Added by Shruti Srivastva English » Three Question

Answer:

Shruti Srivastva

In the answer to the second  question some people, suggestion to seek advice of councilors, the priest or the doctor or the soliders.  

-Answered by Shruti Srivastva On 20 August 2020:05:49:39 PM


Question 11. Asked on :20 August 2020:05:48:48 PM

Why was the king advised to go to magicians? 

-Added by Shruti Srivastva English » Three Question

Answer:

Shruti Srivastva

Some of wise men thought that in order to decide right time for doing  something ,one must look into the future and only magicians were able to do that. So, they advised the to go to the magicians. 

-Answered by Shruti Srivastva On 20 August 2020:05:49:07 PM


Answer:

Shruti Srivastva

Many wise men answered the king’s questions, but their answers were so varied that the king was not satisfied.

• to answer three questions.

Ans2. . Someone suggested that there should be a council of wise men to help the king act at the right time.

• but their answers were so varied that the king was not satisfied.

 Ans3. Someone else suggested that the king should have a timetable and follow it strictly.

• and follow it strictly.

Ans4. The king requested the hermit to answer three questions.

 to help the king act at the right time.

Ans5. The king washed and dressed the bearded man’s wound, but the bleeding would not stop. 

-Answered by Shruti Srivastva On 20 August 2020:05:48:32 PM


Answer:

Shruti Srivastva

 Messengers were sent throughout the kingdom to announce a reward for those who could answer the questions

-Answered by Shruti Srivastva On 20 August 2020:05:47:37 PM


Question 14. Asked on :20 August 2020:05:45:14 PM

Why did the king want to know answers to three questions?

-Added by Shruti Srivastva English » Three Question

Answer:

Shruti Srivastva

The king wanted to know answers to three questions because of the thought came to his mind that he would never fail if he knew answers of these three questions.

-Answered by Shruti Srivastva On 20 August 2020:05:46:59 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (297)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (196)
General Knowledge (5530)
Biology (94)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (9)
Hindi (44)
English (248)
Physics (1434)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link