Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :08 July 2020:06:25:35 PM

 What are fundamental quantities?

-Added by Shruti Srivastva Physics » Unit Of Measurement

Answer:

Anjali Kumari
 There are seven fundamental physical quantities that are measured in base or physical fundamental units: length, mass, time, electric current temperature, amount of substance, and luminous intensity. ... All other units are made by mathematically combining the fundamental units.

-Answered by Anjali Kumari On 18 October 2020:06:52:09 PM


Question 2. Asked on :08 July 2020:12:48:00 PM

 How many metric terms are there in a teregram?

-Added by Shruti Srivastva Physics » Unit Of Measurement

Answer:

Shruti Srivastva

 1 Teregram = 106metric tons.

-Answered by Shruti Srivastva On 08 July 2020:12:48:48 PM


Question 3. Asked on :27 August 2019:07:56:31 PM

What is SI unit of Angular Velocity?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Unit Of Measurement

Answer:

Rohit Rajput
Radian/Second.

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:07:57:21 PM


Question 4. Asked on :27 August 2019:07:55:27 PM

What is SI unit of Impulse?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Unit Of Measurement

Answer:

Khushi Chauhan

 Newton_second.

-Answered by Khushi Chauhan On 27 August 2019:08:13:02 PM


Question 5. Asked on :27 August 2019:07:54:44 PM

What is SI unit of Weight?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Unit Of Measurement

Answer:

Khushi Chauhan

 Newton or kilograms.

-Answered by Khushi Chauhan On 27 August 2019:08:14:12 PM


Question 6. Asked on :27 August 2019:07:52:57 PM

What is SI unit of Power?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Unit Of Measurement

Answer:

Khushi Chauhan

 SI unit of power is watt.

-Answered by Khushi Chauhan On 28 August 2019:02:13:56 PM


Question 7. Asked on :27 August 2019:07:50:21 PM

What is SI unit of Frequency?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Unit Of Measurement

Answer:

Khushi Chauhan

 SI unit of frequency is Hertz.

-Answered by Khushi Chauhan On 28 August 2019:02:15:41 PM


Question 8. Asked on :27 August 2019:07:49:54 PM

What is SI unit of Pressure?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Unit Of Measurement

Answer:

priyanshu kumar

 Indira Gandhi

-Answered by priyanshu kumar On 27 August 2019:07:50:25 PM


Question 9. Asked on :27 August 2019:07:49:29 PM

What is SI unit of Force?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Unit Of Measurement

Answer:

Rohit Rajput
Newton.

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:07:51:32 PM


Question 10. Asked on :27 August 2019:07:48:40 PM

What is SI unit of Energy?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Unit Of Measurement

Answer:

Rohit Rajput
Joule.

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:07:51:43 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link