Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :27 August 2019:09:19:22 AM

  What is the outermost layer of Sun called? 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Universe

Answer:

Khushi Chauhan
corona.

-Answered by Khushi Chauhan On 27 August 2019:04:29:17 PM


Question 2. Asked on :27 August 2019:09:17:42 AM

Comets revolve around which body?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Universe

Answer:

Khushi Chauhan

 Sin.

-Answered by Khushi Chauhan On 27 August 2019:04:29:59 PM


Question 3. Asked on :27 August 2019:09:17:14 AM

  Which gas is most predominant in the Sun? 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Universe

Answer:

Khushi Chauhan

 Hydrogen gas.

-Answered by Khushi Chauhan On 27 August 2019:04:31:28 PM


Question 4. Asked on :27 August 2019:09:15:44 AM

 Which planet of the solar system spins on its axis at the fastest rate? 

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva
Jupiter. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:13:30 PM


Question 5. Asked on :24 August 2019:05:00:12 PM

On a certain full moon day when the sun is in libra the moon will rise exactly when the sun sets. The Moon on that night is called......... 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Universe

Answer:

Rohit Rajput
The Harvest moon.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:05:12:19 PM


Question 6. Asked on :24 August 2019:04:57:58 PM

On the full moon Day when the sun is in Scorpio the moon is called......... 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Universe

Answer:

Rohit Rajput
Hunters moons.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:05:08:49 PM


Question 7. Asked on :24 August 2019:04:57:11 PM

 The spring tides, when the tides are most pronounced, occur on

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva
Moon.

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:15:18 PM


Question 8. Asked on :24 August 2019:04:56:29 PM

Which planet in the solar system has most moons?

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva
Jupiter. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:15:49 PM


Question 9. Asked on :22 August 2019:09:49:13 PM

 Who was the first woman reach to the space?

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva

Cosmonaut Valentina Tereshokva.  

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:20:34 PM


Question 10. Asked on :22 August 2019:09:44:08 PM

 Which planet has approximately same mass as the earth?

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva
Mars. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:21:50 PM


Question 11. Asked on :22 August 2019:09:42:05 PM

What are the notable satellite of Pluto

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva
Charon, nix. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:22:08 PM


Question 12. Asked on :22 August 2019:09:39:42 PM

When was Pluto reclassified from a planet to dwarf planer.

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva
2006. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:22:32 PM


Question 13. Asked on :22 August 2019:09:35:17 PM

 how many stars are there in Andromeda Galaxy?

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva

1 trillion. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:22:45 PM


Question 14. Asked on :22 August 2019:05:11:41 AM

 What is diameter of uranus.

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva
50,724 Km. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:23:05 PM


Question 15. Asked on :22 August 2019:05:10:51 AM

What is diameter of saturn.

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva
1,20,736 Km.

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:23:44 PM


Question 16. Asked on :22 August 2019:05:09:45 AM

What is the diameter of jupitor.

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva
1,39,820 Km. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:24:07 PM


Question 17. Asked on :22 August 2019:05:08:52 AM

What is diameter of  mars.

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva
6,779 Km. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:24:31 PM


Question 18. Asked on :22 August 2019:05:07:35 AM

What is diameter of earth.

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva
12,742 Km. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:24:49 PM


Question 19. Asked on :22 August 2019:05:01:44 AM

Which planet is nearest to the earth.

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva
Mercury.

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:25:34 PM


Question 20. Asked on :22 August 2019:04:59:48 AM

 How many times does sun rays take to reach to earth?

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva
8 minutes. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:25:48 PM


Question 21. Asked on :21 August 2019:11:20:27 PM

 What is the distance between sun and earth?2

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva
93 million miles. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:26:07 PM


Question 22. Asked on :21 August 2019:11:19:51 PM

 When was sun born.

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva

46 billion years ago. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:26:56 PM


Question 23. Asked on :21 August 2019:11:19:00 PM

 How many stars are there in milky way?

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva
More than 100 billion. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:27:28 PM


Question 24. Asked on :21 August 2019:11:17:47 PM

 What percents of the solar system mass does sun hold.

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva
99.8 %. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:27:54 PM


Question 25. Asked on :21 August 2019:11:16:58 PM

 What is the diameter of sun?

-Added by Akki chauhan Biology » Universe

Answer:

Shruti Srivastva

1.3927 Million km.

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:28:12 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link