Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :13 July 2020:01:18:21 PM

Why is water essential for our survival?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Water

Answer:

Shruti Srivastva

Water is absolutely essential our survival. Water alone can quench our thirst we are thirst.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:18:54 PM


Question 2. Asked on :13 July 2020:01:17:08 PM

Why is the first indication of a tsunami?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Water

Answer:

Shruti Srivastva

the first indication of a tsunami is approaching is the rapid withdrawal of water the coastal region, by destructive wave.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:17:45 PM


Question 3. Asked on :13 July 2020:01:16:04 PM

What are the major sources of fresh water ?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Water

Answer:

Shruti Srivastva

The major sources of fresh water are the river, ponds, springs and glaciers.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:16:41 PM


Question 4. Asked on :13 July 2020:01:14:49 PM

What is the effect of high tibe?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Water

Answer:

Shruti Srivastva

It is low tide when water falls to its lowest level and recedes form the shore.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:15:47 PM


Question 5. Asked on :13 July 2020:01:13:51 PM

What is the effect of high tide?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Water

Answer:

Shruti Srivastva

It is high tide when water covers much of the shore by rising to its highest level 

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:14:30 PM


Question 6. Asked on :13 July 2020:01:12:23 PM

Why is the ocean saity?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Water

Answer:

Shruti Srivastva

The water of the oceans is saity or saline as it contains large amount of diss salts.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:13:29 PM


Question 7. Asked on :13 July 2020:01:11:10 PM

How is it possible to float in the dead sea?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Water

Answer:

Shruti Srivastva
Swimmers can float in it because the increased salt content makes it deans.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:12:04 PM


Question 8. Asked on :13 July 2020:01:10:47 PM

what is the salinity of dead sea?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Water

Answer:

Shruti Srivastva

dead sea in Israel has salinity of 340 grams per liter of water.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:11:44 PM


Question 9. Asked on :13 July 2020:01:09:56 PM

What is meant by the term salinity?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Water

Answer:

Shruti Srivastva

salinity is the amount of salt in grams present in 1000 grams water.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:10:35 PM


Question 10. Asked on :13 July 2020:01:09:00 PM

What is a terrarium?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Water

Answer:

Shruti Srivastva

It is an artificial enclosure for keeping small house plants.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:09:43 PM


Question 11. Asked on :28 January 2019:04:50:59 PM

What are the main processes involved in the water cycle . 

-Added by Nitish kumar Science » Water

Answer:

Himanshi Verma

 Water cycle, also called hydrologic cyclecycle that involves the continuous circulation of water in the Earth-atmosphere system. Of the many processes involved in the water cycle, the most importantare evaporation, transpiration, condensation, precipitation, and runoff.

-Answered by Himanshi Verma On 02 February 2019:01:35:37 PM


Question 12. Asked on :28 January 2019:04:30:21 PM

 Explain the three form of water that exists in nature .

-Added by Nitish kumar Science » Water

Answer:

Himanshi Verma

 Water is known to exist in three different states; as a solid, liquid or gas. Clouds, snow, and rain are all made of up of some form of water.

-Answered by Himanshi Verma On 02 February 2019:01:39:18 PM


Answer:

Himanshi Verma

 ज्वार भाटा

-Answered by Himanshi Verma On 02 February 2019:01:42:19 PM


Question 14. Asked on :27 January 2019:03:25:23 PM


-Added by Nitish kumar Geography » Water

Answer:

Akki chauhan

 what is your question

-Answered by Akki chauhan On 30 August 2019:08:53:11 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link