Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :23 May 2020:09:02:55 PM

 What is the other name of pseudopodia?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

False feet.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:09:04:23 PM


Question 2. Asked on :23 May 2020:09:00:56 PM

Where the 80s ribosomes found?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Eukaryotes.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:09:01:56 PM


Question 3. Asked on :23 May 2020:08:59:44 PM

Where the 70s ribosomes found?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Prokaryotes.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:09:00:28 PM


Question 4. Asked on :23 May 2020:08:55:53 PM

What is the other name ribosome?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Protein factory.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:08:57:35 PM


Question 5. Asked on :23 May 2020:08:53:44 PM

 What does the SER makes?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Lipids, steroids, detoxifies toxins and stored calcium.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:08:54:41 PM


Question 6. Asked on :23 May 2020:08:52:04 PM

What does the RER makes?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Protein.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:08:52:58 PM


Question 7. Asked on :23 May 2020:08:48:52 PM

 Where the SER found?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Muscles.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:08:49:46 PM


Question 8. Asked on :23 May 2020:08:47:39 PM

Where the RER found?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Pancreatic cells.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:08:48:25 PM


Question 9. Asked on :23 May 2020:08:44:43 PM

What are the types of endoplasmic reticulum?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 There are two types of endoplasmic reticulum:

1. RER

2. SER

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:08:46:15 PM


Question 10. Asked on :23 May 2020:07:17:25 PM

By which thing the endomembrane system made up of?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Endoplasmic reticulum, Golgi, Lysosomes and vacoules.


-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:07:18:29 PM


Question 11. Asked on :23 May 2020:07:15:33 PM

 Write one function of endomembrane system?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Make modify protien.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:07:16:45 PM


Question 12. Asked on :23 May 2020:07:12:43 PM

 What is endomembrane system?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Network of membranes organelles.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:07:14:35 PM


Question 13. Asked on :23 May 2020:07:11:22 PM

 Give an example of haploid?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Bacteria.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:07:11:57 PM


Question 14. Asked on :23 May 2020:07:09:49 PM

Give an example of diploid?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Human beings.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:07:10:51 PM


Question 15. Asked on :23 May 2020:07:08:06 PM

What are the components of DNA?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Nitrous husband

Sugar

Phosphate. 

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:07:08:57 PM


Question 16. Asked on :23 May 2020:07:06:04 PM

Which plant have the number of chromosomes?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Ophigolossum.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:07:07:14 PM


Question 17. Asked on :23 May 2020:07:04:42 PM

 How many chromosomes are there in myrmectia?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva
1

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:07:05:51 PM


Question 18. Asked on :23 May 2020:07:03:31 PM

 How many chromosome are there in human beings?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 46

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:07:04:28 PM


Question 19. Asked on :23 May 2020:06:56:38 PM

 How many pairs of chromosomes are there in human beings?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 46

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:06:58:02 PM


Question 20. Asked on :23 May 2020:06:54:34 PM

 By what things the chromatin fibres are made up of ?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 DNA and protein.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:06:56:07 PM


Question 21. Asked on :23 May 2020:06:44:12 PM

Who discovered the nucleus as a darkly stained body in cell?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Robert Brown. 

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:06:45:51 PM


Question 22. Asked on :23 May 2020:06:42:43 PM

In which year the living cell discovered first?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 1674

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:06:43:52 PM


Question 23. Asked on :23 May 2020:06:40:44 PM

Who discovered the living cell first?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Antoine van Leeuwehoek.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:06:41:56 PM


Question 24. Asked on :23 May 2020:06:38:01 PM

By which microscope Robert Hooke observed slice of cork?

-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Primitive microscope.

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:06:39:54 PM


Question 25. Asked on :23 May 2020:06:35:37 PM

 Who discovered the cell first?


-Added by Shruti Srivastva Science » Cell

Answer:

Shruti Srivastva

 Robert Hooke 

-Answered by Shruti Srivastva On 23 May 2020:06:37:04 PM


Question 26. Asked on :24 August 2019:02:12:48 PM

 What is battery?

-Added by Master Purushottam Science » Cell

Answer:

Akki chauhan

 Battery is the combination of two or more cells. 

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:02:19:55 PM


Question 27. Asked on :24 January 2019:09:55:44 AM

In which organism the eukarytic cell is found without plastid ?

-Added by Nitish kumar Science » Cell

Answer:

Akki chauhan

  Bacteria organism the eukarytic cell is found without plastid 

-Answered by Akki chauhan On 01 March 2019:01:00:07 PM


Question 28. Asked on :26 December 2018

Why cell is called structural and functional unit of body?

-Added by shyam Babu Science » cell

Answer:

Nishant Verma
Cells are called the structural and functional unit of life because all the living organisms are made up of cells and also all the functions taking place inside the body of organisms are performed by cells.

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:48:53 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1818)
History (187)
Geography (200)
Economics (124)
Political Science (54)
Mathematics (183)
General Knowledge (5168)
Biology (93)
Physical Education (12)
Chemistry (26)
Civics (18)
Home Science (10)
Sociology (8)
Hindi (8)
English (170)
Physics (24)
Other (68)
Accountancy (11)
Business Study (27)
Computer Science (6)

 

 

Sponsers link